На Одещині арештували чотири судна, які за схемою Курченка мали транспортувати нафтопродукти

Фактично вказані плавзасоби не завантажувалися, а їх  судозаходи на причал здійснювалися для конспірації незаконної діяльності

Як передає Depo.Одеса з посиланням на прес-службу обласної прокуратури Одещини, прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків та платежів, а також зловживання службовим становищем групою осіб при ввезенні на територію України 800 тис тонн нафтопродуктів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУ НП в Одеській області.
Наразі за клопотанням прокуратури Приморським районним судом накладено арешт на 4 річкових судна на території Ренійського морського торговельного порту, які за злочинною схемою мали використовувати для вивезення нафтопродуктів за кордон.

Фактично вказані плавзасоби не завантажувалися, а їх судозаходи на причал здійснювалися для конспірації незаконної діяльності.

На даний час співробітники прокуратури спільно з працівниками УСБУ в області та поліції вживають заходи щодо передачі арештованого майна на відповідальне зберігання державним органам. На вказаних плавзасобах тривають обшуки.

Нагадаємо, що правоохоронці вже повідомили про підозру у злочинних махінаціях з нафтопродуктами одному з координаторів вказаних схем, трьом посадовцям Одеської митниці та двом представникам підприємства.
Унаслідок таких дій з використанням підроблених документів та фіктивних фірм при реалізації 800 тис тонн нафтопродуктів до бюджету не надійшло 1,2 млрд грн обов'язкових платежів.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme