Міносвіти позбавило ліцензій виші "ЛДНР" та окупованого Криму

Міністерство освіти і науки анулювало ліцензії 71 вищого навчального закладу, розташованого в "Л/ДНР", а також на територіях анексованого Росією Криму

Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства, передає Depo.ua.

"В результаті анексії Криму та збройної агресії Росії на сході України з 2014 року частина вищих навчальних закладів виявилася в населених пунктах, на території яких органи державної влади, зокрема Міністерство освіти і науки України, тимчасово не здійснюють свої повноваження", - йдеться в ньому .

Згідно з повідомленням, протягом 2014-2016 років з Донецької та Луганської областей і Криму було переміщено близько 20 вищих навчальних закладів, які в даний час працюють на підконтрольній Україні території.

Зокрема, в 2016 році на базі цих та інших уповноважених вузів почали діяльність 40 освітніх центрів "Крим - Україна" та "Донбас - Україна", в які під час вступної кампанії звернулися близько 3 350 абітурієнтів.

"1 лютого 2017 наказами МОН №№14-л, 15-л і 16-л був затверджений перелік вузів, які позбавлені ліцензій, тобто не є легітимними і не мають права здійснення освітньої діяльності", - підкреслюється в повідомленні.

Зокрема, ліцензій позбавлені 32 ВНЗ 1-4 рівня акредитації, які перебувають на непідконтрольною території Донецької області, 14 вузів 1-2 рівня акредитації - на непідконтрольній території Луганської області, 25 вузів 1-4 рівня акредитації - в Криму (в тому числі 6 приватних виклик).

Відзначається, що для тих студентів, які здобували освіту в цих навчальних закладах в Криму після 20 лютого 2014 року, однак хочуть, щоб їх кваліфікація, результати і період навчання визнавалися в Україні, розроблений відповідний порядок атестації.

Нагадаємо, в окупованому луганському вузі студентам видали фейкові паперові дипломи.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme