Мешканців Львівщини хочуть масово вакцинувати

У департаменті охорони здоров'я наголошують на необхідності щеплення від кору

У департаменті охорони здоров'я наголошують на необхідності щеплення від кору у зв'язку із небезпекою поширення захворювання. На сьогодні медичні заклади області забезпечені вакциною "Пріорікс" проти кору, краснухи та епідпаротиту в достатній кількості. Відтак при виникненні перших ознак захворювання варто відразу звертатися до лікаря. Про це повідомили у департаменті охорони здоров'я Львівської ОДА, пише Depo.Львів.

Як зазначають у департаменті, заразитися кором може будь-яка людина, що не має імунітету, не отримавши дворазового щеплення. Вірус кору поширюється при кашлі та чханні. Єдиною профілактикою кору є вакцинація.

Діти віком від 1 до 6 років отримують у плановому порядку щеплення вакциною проти кору, епідпаротиту і краснухи. Якщо з різних причин діти у цьому віці не були вакциновані, то вони можуть отримати щеплення в будь-який час. Дорослі особи також можуть бути вакциновані до 35 років. Захищеною є людина, яка отримала 2 дози вакцини проти кору. Мінімальний інтервал між щепленнями становить 30 днів.

До слова, у 2016 року у Львівській області проти кору, краснухи та епідпаротиту вакцинували 9 838 дітей віком до 1 року (35,8%), 3460 дітей віком від 1 року (19%), 8 521 дитина віком 6 років (30,9%) і 1807 осіб віком від 7 років.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme