Мешканці Авдіївки розповідають, чому не погодилися евакуюватися

Упродовж тижня на евакуацію погодилося 290 осіб. В основному вивозять дітей

Мешканці Авдіївки розповідають, чому не…

Проте жінки з дітьми їхали з дому з єдиною думкою одразу повернутися назад, тільки-но стане трохи тихіше, передає Depo.Донбас з посиланням на УП.

Мешканка найближчої від "Промзони" вулиці у приватному секторі Авдіївки упродовж трьох діб вагалася, чи виїжджати з дому.

Жінка з інвалідністю разом з дочкою-школяркою настільки звикли жити під обстрілами, які біля її будинку протягом останнього року не вщухали, що вже не звертають на них уваги і навіть перестали спускатися в підвал будинку.

Їхній собака по-своєму призвичаївся до війни – здичавів від вибухів і агресивно реагує на будь-який звук.

Так само не хотіла нікуди їхати і їхня сусідка з трьома дітьми, яка мешкає на лінії обстрілу. Погодилась врешті на евакуацію лише на четвертий ранок інтенсивних боїв, 1 лютого, коли "Градом" неподалік її хати вбило пенсіонерку.

Важко точно порахувати, скільки людей з початку загострення за останні дні виїхало з Авдіївки.

Нагадаємо, що рятувальні служби разом з обласною адміністрацію були готові евакуювати з міста щонайменше вісім тисяч осіб. Людям пропонували не лише транспорт, а й тимчасове житло в різних містах Донецької області.

Бойовики атакували Авдіївку Донецької області. Обстріли вони велися, зокрема, зі спальних районів Донецька.

1 лютого в місті був оголошений режим припинення вогню до 17:00, і почалося розмінування та ремонтні роботи. Проте вже через кілька годин бойовики відкрити вогонь по саперах і ремонтниках в Авдіївці.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme