Кримськотатарський активіст Салієв вийшов на свободу

В анексованому Росією Криму активіста Сейрана Салієва, затриманого 26 січня в Бахчисараї, випустили на свободу після 12 діб арешту

Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк, передає Depo.ua з посиланням на "Радіо Свобода".

За його словами, Салієва відпустили на годину раніше. Він припускає, що не хотіли створювати "ажіотаж, який був при зустрічі Курбедінова".

Кримський адвокат Еміль Курбедінов, якого звільнили 5 лютого після 10 діб арешту, уже зустрівся з Салієвим, до якого їхав і в день арешту для надання юридичної допомоги.

Нагадаємо, 25 січня ФСБ у Сімферополі затримала адвоката Миколу Полозова, який у суді захищає заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза.

Адвоката Еміля Курбедінова затримали і заарештували на 10 діб за звинуваченням у поширенні екстремістських матеріалів через оприлюднення у соцмережах публікацій із символікою забороненої в Росії "Хізб ут-Тахрір". Публікація датується 2013 роком, тому адвоката незаконно засудили за дії, які відбулися до анексії. Еміль Курбедінов вів "справу Хізб ут-Тахрір", "справу 26 лютого", а також кримського журналіста Миколи Семени.

Також 26 січня у Бахчисараї затримали й заарештували на 12 діб активіста Сейрана Салієва. Салієв звинувачується за двома адміністративними статтями: 20.29 КоАП Росії (розповсюдження екстремістських матеріалів) і 20.3 КоАП Росії (пропаганда або публічне демонстрування нацистської атрибутики чи символіки або атрибутики чи символіки екстремістських організацій).

Міністерство закордонних справ оцінило репресивні дії окупаційної влади Криму проти незалежних адвокатів як вихід на новий рівень політики залякування.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme