Кличко зірвав суд над екс-головою Запорізької облради

Адвокат екс-голови Запорізької облради Віктора Межейка не зміг сьогодні, 7 лютого, дістатися Вищого спеціалізованого суду України у Києві через погодні умови

Про це порталу Depo.Запоріжжя повідомили у прокуратурі Запорізької області.

Заплановане на сьогодні засідання Вищого спеціалізованого суду України у справі розгону запорізького Майдану знову перенесене у зв'язку з неявкою адвоката обвинуваченого. Адвокат не зміг дістатись зали суду через погодні умови, - повідомили в прокуратурі.

Нині засідання перенесене на 28 березня 2017 року.

Нагадаємо, у липні 2015 році Кіровський райсуд Кіровограда (наразі місто Кропивницький) визнав винним Межейка в організації масових заворушень та призначив покарання у вигляді п'ять років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробуванням на строк три роки.

Держобвинувачення не погодилось з таким м'яким вироком (воно просило засудити Межейка до 7 років позбавлення волі) та направила апеляційну скаргу. Але апеляційний суд Кіровоградської області залишив вирок без змін.

Нині прокуратура добивається зміни вироку Межейку в останній - касаційній інстанції.

Відзначимо, що Віктор Межейко лише один із трьох фігурантів справи розгону Майдану в Запоріжжі. Екс-начальник обласної міліції Володимир Серба втік із країни у березні 2014 року і був оголошений у міжнародний розшук.

Прокуратура у порядку заочного провадження розслідувала злочин Серби та у квітні 2015 року направила до суду обвинувальний акт стосовно екс-начальника ГУМВС області. Вирок поки що не оголошений.

Третій фігурант – екс-голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Пеклушенко покінчив життя самогубством у власному домі в березні 2015 року. Ухвалою суду кримінальне провадження відносно нього закрито у зв'язку зі смертю.

Також нагадаємо, через снігопад в Києві стався черговий транспортний колапс.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme