UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

ГПУ розслідує розкрадання кредиту Світового Банку

Генеральна прокуратура України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розкрадання кредиту, наданого Світовим банком

Про це йдеться в постанові Печерського суду міста Києва від 30 січня 2017 року, передає Depo.ua.

В ході розслідування було встановлено, що в період з 2007 по 2013 роки Світовий банк надав кредит на реалізацію проекту "Розвиток міської інфраструктури" в кількох областях України, в тому числі Івано-Франківській, Чернігівській та Донецькій.

Кредитні кошти були надані під гарантії уряду України, а головним виконавцем проекту було Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

"Вказані грошові кошти спрямовувались безпосередньо виконавцю та повинні були використовуватись для здійснення реконструкції та модернізації об'єктів, які належать комунальним підприємствам що здійснюють діяльність у сфері водопостачання та водовідведення", - йдеться в повідомленні.

Однак, посадові особи комунальних підприємств перераховували кошти на рахунки афілійованих транзитних підприємств. При цьому в договорах вказувалася значно завищена вартість робіт, в деяких випадках роботи взагалі не виконувались.

"У подальшому безготівкові кошти переводились у готівку за допомогою підприємств з ознаками "фіктивності"… та розподілялись між учасниками злочинного групування. Разом з тим, кредитні зобов'язання за зазначеними інвестиційними проектами виконуються за рахунок Державного бюджету", - йдеться в постанові.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme