Фірма, яку заснував скандальний архітектор Кернеса, отримала мільйони від мерії

ТОВ "Ароф" у грудні 2016 року отримало від структур Харківської міськради 3,91 млн грн

Фірма, яку заснував скандальний архітект…

Як повідомили кореспонденту Depo.Харків у "Харківському антикорупційному центрі", відповідна інформація вказана у Єдиному порталі публічних коштів "Є-Дата".

Зокрема, 1 млн грн перерахував харківський зоопарк за розробку ескізного проекту реконструкції зоологічного саду.

СКП "Харківзеленбуд" перерахував 675 тис. грн за проектні роботи з реконструкції саду ім. Шевченко.

Ще понад 1 млн грн ця фірма отримала від Департаменту містобудування, архітектури та генерального плану міськради, заступником директора якого працює Сергій Чечельницький.

Також значні кошти ця фірма отримала від Департаменту будівництва та шляхового господарства на проектування доріг та департаменту комунального господарства.

"Фактично ця фірма є монополістом на проектні роботи у міськраді", - зазначили в "ХАЦ".

Чечельницький був серед засновників фірми "Ароф". Потім серед засновників з'явилася його донька Катерина Чечельницька. Зараз єдиним засновником залишилася Майя Поліванова.

Директором підприємства вказана Тетяна Поліванова.

"Остання у соціальних мережах постить досить дружні фотографії з спільного відпочинку з головним архітектором міста у Африці та Індії", - додали в "ХАЦ".

За останні роки фірма "Ароф" отримала від мерії Харкова понад 10 млн грн.

Як повідомляв Depo.Харків, у Харкові розгорівся скандал щодо результатів бліц-конкурсу на кращий пам'ятний знак, який встановлять на площі Свободи замість демонтованого пам'ятника Леніну. Переможцем став проект колони з ангелом та хрестом.

Одним із авторів проекту є рідний брат головного архітектора Харкова Павло Чечельницький. Мешканці міста охрестили цю скульптурну композицію "Одоробло". Активісти звернулися до суду з вимогою скасувати результати конкурсу. 6 лютого біля Дзержинського райсуду пройшов мітинг протесту проти встановлення на площі Свободи колони. Тоді ж із третьої спроби суд взяв до розгляду позов активістів про скасування результатів бліц-конкурсу.

Крім того, на сайті мерії була зареєстрована петиція з вимогою скасувати результати бліц-конкурсу. Станом на ранок 7 лютого вона зібрала майже необхідну кількість підписів.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme