Дика вовчиця на Чернігівщині порвала лісника та прикордонника

 В селі Задеріївка вовчиця напала на людей посеред центральної вулиці

В Чернігівській області в селі Задеріївка вовчиця напала на людей посеред центральної вулиці. Від нападу хижої тварини потерпіло троє людей, які зараз лікуються в стаціонарі, повідомляє Depo.Суми.

Лісник Ярослав Байдак, на тілі якого медики нарахували 15 рваних ран, розповів, що тварина напала на нього раптово: "Я йшов по асфальту, по дорозі, под ліхтарями. Я навіть не зрозумів, звідки вона з'явилася – напала та почала дерти. Ми з нею почали брикатися, але вона мені руки добряче подерла. Бачу, що сам не впораюся – почав кричати".

"Що під руку попалося – кийок гумовий. Намагався вдарити – вона Ярослава припинила дерти, на мене перемкнулася. Хапає мене за лікоть, я кладу її набік, тут Коля підлітає – її тримати", - розповів дільничний інспектор прикордонної служби Володимир Щербина, який прибіг на допомогу.

Однак, навіть утрьох чоловіки не змогли б відбитися від нападу вовчиці, настільки сильною була тварина. Пощастило лише тому, що під рукою опинився ніж.

Запідозрівши сказ, тіло вовчиці повезли в Чернігів, де вже лабораторно підтвердили цей діагноз. Тож епідеміологи розчистили місце боротьби і спалили залишки крові вовчиці, щоби хвороба не поширювалася далі. Свійських тварин у селі тепер провакцинують для профілактики.

На постраждалих чоловіків чекає щеплення і тривале лікування.

В той же час, керівництво прикордонного загону пообіцяло відзначити своїх дільничних за врятоване життя. Самі ж чоловіки кажуть, що страшно стало вже потім, коли усвідомили небезпеку. А в момент порятунку думали лише про одне – як допомогти постраждалому, інформує ТСН.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme