Читаємо між рядків: Вчені стверджують, що хвороби людини можна визначити за почерком

Британські вчені з'ясували, що в почерку людини міститься інформація про стан його здоров'я

Читаємо між рядків: Вчені стверджують, щ…

На думку дослідників, стан здоров'я людини можна визначити по тому, як вона пише. Раніше психологи повідомляли, що в манері письма проявляється характер людини, тому за почерком можна скласти досить точний психологічний портрет особистості. Тепер же стало відомо, що почерк може розповісти про те, чим хворіє людина, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Век.

Автори дослідження стверджують, що по найдрібнішим і, навіть, незначним характеристикам почерку людини можна визначити гіпертонію, шизофренію, хворобу Паркінсона та інші.

За словами експертів, якщо людина пише літери під різним тиском - одні виглядають більш впевнено написаними, а інші менш впевнено - це свідчить про наявність гіпертонії. Старече слабоумство може виникати з багатьох причин, в тому числі з-за хвороби Альцгеймера, для якої характерно ослаблення розумових центрів головного мозку. В результаті це призводить до того, що почерк стає все менш розбірливим, постійно збивається на папері, а слова читаються дуже погано або їх зовсім неможливо прочитати.

"Танцюючі" рядки, які на аркуші паперу то піднімаються вгору, то опускаються вниз, можуть вказувати на розвиток шизофренії. Також в деяких випадках почерк допомагає виявити у людини хворобу Паркінсона. Як правило, пацієнти з цим неврологічним розладом виводять дуже маленькі букви. Іноді літери бувають настільки крихітними, що людина сама не може прочитати те, що написала.

Також почерк показує, наскільки енергійною є людина. Енергійні люди пишуть з великим напором, тому букви проявляються на зворотному боці аркуша. А ось ті, у кого рівень енергії низький, пишуть з таким слабким натиском, що слова ледь видно.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Черкаси

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme