Чиказький океанаріум приспав найстаршу у світі рибу – колоду

Океанаріум імені Джона Шедда в Чикаго (штат Іллінойс, США) повідомив про смерть одного зі своїх найбільш відомих вихованців - австралійської Двоякодихаючої риби на прізвисько Дідусь

Чиказький океанаріум приспав найстаршу у…

Він прожив в океанаріумі більше 80 років, повідомляє сайт закладу, передає Depo.ua.

У кінці минулого тижня рогозуб перестав приймати їжу і почав демонструвати ознаки поліорганної недостатності. Після цього співробітники океанаріуму вирішили його приспати.

В акваріум додали велику кількість анестетика. Коли риба померла, вчені провели розтин, який підтвердив, що причиною нездужання Дідуся була старість. Надалі вони мають намір провести ще одне дослідження, під час якого сподіваються встановити точний вік рогозуба.

За попередніми оцінками, його вік перевищує 90 років. Риба була виловлена ​​в травні 1933 року біля узбережжя Сіднея, а потім доставлена ​​в США. Вона була не тільки найстарішим вихованцем чиказького океанаріуму, а найстарішою з риб, що містяться в океанаріумі по всьому світу.

У довжину Дідусь був більше 1,2 метра, а важив понад 11 кг. За час його перебування в чиказькому океанаріумі його могли побачити понад 104 мільйонів чоловік.

За словами співробітників океанаріуму, Дідусь вів досить спокійний спосіб життя, любив поїсти (особливо черв'яків). Також йому подобалося, коли його погладжувати по спині.

Як і більшість представників свого виду, Дідусь був малорухливий. Велику частину часу він проводив, лежачи на дні свого акваріума, імітуючи "колоду".

Довідка: Рогозуб, або баррамунді (лат. Neoceratodus forsteri), - дводишні риби, які мешкають переважно в Австралії. Цьому виду вже більше 380 мільйонів років. Вони можуть дихати як під водою, так і повітрям. Крім зябер у них є одна примітивна легеня. Завдяки цьому вони можуть вижити під час посухи, коли річки висихають і міліють. Рогозуби переживають цей час в ямах зі збереженою водою. Однак жити, дихаючи тільки одним лише повітрям, ці риби не можуть. На думку вчених, тривалість життя Дводишніх риб може становити до 100 років.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme