Через нічні обстріли більше 20 школярів з Луганщини евакуювали до Чернівців

Через обстріли російських окупантів школярів з селища Кримське на Луганщині евакуювали до Чернівців

Як передає Depo.Донбас, про це повідомилиу прес-службі Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій України в Луганській області.

Повідомляється, що до рятувальників звернулася директор Кримської ЗОШ I-III ступенів з проханням надати транспорт для перевезення учнів до залізничного вокзалу Лисичанська. Зазначається, що звідки 23 учня та двоє вчителів мали відбути до Чернівців, куди їх запросила місцева глави відділу освіти. Евакуйованим пообіцяли прихисток та можливість безпечного перебування і навчання протягом певного часу.

Також повідомляється, що в селі Кримське і на прилеглій території в даний час спостерігається активізація обстрілу з боку бойовиків і перебування там дітей стало небезпечним.

"Було прийнято рішення транспортувати дітей на спеціальному автомобілі підвищеної прохідності, який має бронювання пасажирського відсіку. Тому, 5 лютого о 09:30 рятувальники прибули в заздалегідь визначене місце збору і посадки на транспорт, організували розміщення дітей в салоні автомобіля і вирушили до залізничного вокзалу в Лисичанську ", - повідомляють у відомстві.

Нагадаємо, що 6 лютого ввечері селище Курдюмівка, яке адміністративно підпорядковане Торецькій міськраді, було обстріляне з мінометів. Від обстрілу загинув хлопчик 15 років, він отримав осколкове поранення в серце.

Крім того, повідомлялося, що за минулу добу бойовики 78 разів відкривали вогонь по позиціях українських сил, в результаті один військовослужбовець ЗСУ був поранений.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme