Україна та Азербайджан ввела заборону на товари з окупованих Донбасу і Карабаху

Україна і Азербайджан домовилися не пропускати товари, вироблені на непідконтрольних Баку і Києву територіях, без схвалення офіційної влади

Про це заявив посол України в Азербайджані Олександр Міщенко, передає Depo.ua з посиланням на "Інтерфакс-Азербайджан".

"Під час візиту президента Петра Порошенка в Баку глави двох держав дали доручення керівникам митних структур України та Азербайджану зустрітися і обговорити питання пропуску товарів, що надходять з окупованих територій двох країн. Голови митних структур зустрілися і виробили механізм, відповідно до якого товари з цих територій можуть поставлятися в тому випадку, якщо ліцензовані центральною владою - Києвом і Баку", - сказав Міщенко.

За його словами, товари, вироблені в Нагірному Карабасі, можуть перетнути кордон України тільки зі схвалення Баку, а Київ надає дозвіл на поставку товарів з Донбасу в Азербайджан.

"Наприклад, маркування на шампанському. Якщо там написано Україна, Артемівський завод (Донбас), значить все нормально. А якщо якась там Новоросія, або ще щось в цьому дусі, то Азербайджан не буде їх приймати. Подібний підхід застосовується і до товарів з Нагірного Карабаху", - уточнив український посол.

Нагадаємо, що напередодні Україна звернулась до Азербайджана за військовою допомогою.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme