Арештувати суддю в Україні стало простіше

Вища рада правосуддя ухвалила зміни до регламенту, які дозволяють невідкладно розглядати подання про надання згоди на утримання судді під вартою або арештом

Відповідне рішення оголосив її голова Ігор Бенедисюк під час засідання 7 лютого, повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу ради.

Згідно з цим рішенням, подання про надання згоди на затримання судді, утримання його під вартою чи арештом розглядається Радою не пізніше як за п'ять днів з дня його отримання.

Подання про надання згоди на утримання під вартою чи арештом стосовно судді, який затриманий під час або відразу ж після вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину, розглядається невідкладно після надходження подання у межах строків, визначених Кримінальним процесуальним кодексом України.

"Ці зміни до регламенту ради дають змогу суду, зі свого боку, розглянути це питання у строк, передбачений Кримінальним процесуальним кодексом України, тобто протягом 72 годин з часу затримання особи", – наголосив Бенедисюк.

А в разі необхідності засідання Вищої ради правосуддя проводитимуться у вихідні або святкові дні.

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко підписав закон про Вищу раду правосуддя 3 січня 2017 року, який за два дні набрав чинності. Вона утворилася шляхом реорганізації Вищої ради юстиції та має вживати заходів щодо забезпечення авторитету правосуддя та незалежності суддів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme