Акціонери Facebook хочуть вигнати Марка Цукерберга з ради директорів

Акціонери Facebook закликають компанію виключити засновника соціальної мережі Марка Цукерберга з ради директорів

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на VentureBeat.

Кілька впливових акціонерів хочуть виключити Цукерберга з ради директорів компанії, бо вони твердо переконані, що незалежна людина краще впорається з цією роллю, "забезпечивши потрібний контроль за керівництвом компанії, поліпшивши корпоративне управління і затвердивши більш ясний план дій для акціонерів".

Подача цієї пропозиції пов'язана з невдоволенням акціонерів новою структурою акціонерного капіталу компанії, затвердженого минулого року. На думку незадоволених інвесторів, прийняті зміни привели до явного зміщення балансу сили на користь Цукерберга.

Під час червневих зборів учасників попросили проголосувати за випуск акцій класу C, щоб Цукерберг міг зберегти контроль над компанією. Голосування пройшло успішно, але один з інвесторів досі оскаржує це рішення в суді, вважаючи його незаконним.

План виник після того, як у 2015 році Марк Цукерберг пообіцяв пожертвувати 99% акцій Facebook, які належать йому і його дружині Прісциллі Чан на "поліпшення світу". Випуск акцій класу C був необхідний, щоб допомогти Цукербергу в досягненні його довгострокових цілей і в той же час надихнути залишитися в компанії якомога довше.

У Facebook відмовилися від коментарів по цій пропозиції, але ймовірно компанія опублікує офіційну заяву одночасно з поданням звіту до Комісії з цінних паперів і біржових операцій США в квітні. Це звичайна практика при обробці звернень акціонерів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme