Адвокат родичів загиблих десантників кинув виклик "групі підтримки" підсудного генерала

Адвокат родичів загиблих в катастрофі ІЛ-76 військових викликає офіцерів ЗСУ, які підтримують обвинуваченого генерала Назарова, на спільну прес-конференцію

Адвокат родичів загиблих десантників кин…

Про це адвокат Віталій Погосян написав у "Фейсбуці", передає Depo.Дніпро.

Адвокат Віталій Погосян запросив офіцерів оперативного командування "Схід" та "Захід", а також офіцерів військкоматів, які підтримали генерал-майора Назарова, на спільну прес-конференцію. Назарова звинувачують у службовій недбалості, яка привела до катастрофи військового літака ІЛ-76 в червні 2014 року. В катастрофі загинуло 49 військових.

"10 лютого 2017 року, я, адвокат Погосян В.Е., представник потерпілих по збитому ІЛ-76 по кримінальним провадженням відносно Назарова В.М. по ч.3 ст. 425 КК України та Плотницького В.Б. по ч.3 ст. 258 КК України, запрошую перелічених вище осіб взяти участь в прес-конференції відносно недопустимості тиску на суд з боку посадових осіб держави. Такими зверненнями посадовці в другий раз знищують 49 військовослужбовців, які загинули в літаку ІЛ-76, але вже не фізично, а морально", - пише адвокат.

Нагадаємо, офіцери штабів і військкоматів запустили "флешмоб" з "відбілювання" обвинуваченого генерала. Офіцери масово підписуються під "відкритими листами" на підтирмку Назарова.

Довідка: Генерал-майор Віктор Назаров - єдиний обвинувачений у службовій халатності, що призвела до гибелі 40 десантників 25-ї бригади та 9 членів екіпажу. В ніч на 14 червня 2014 року ІЛ-76 вилетів з бійцями і мав здійснити посадку на аеродромі Луганська, проте був збитий ворожою ракетою. Генерал Назаров своєї вини не визнає, перед родичами загиблих вибачатися відмовляється. Захисники генерала Назарова стверджують, що ІЛ-76 з українськими десантниками був збитий в небойових умовах. Керівники силових відомств у суді дають покази, "як під копірку". Мати одного з загиблих у катастрофі Іл-76 на суді вдарила Назарова по голові.

Назаров у 2014 перебував на посаді першого заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme