UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Запорізькі залізничники готуються до весняного водопілля

В усіх структурних підрозділах Придніпровської залізниці створені комітети з питань водоборотьби

Про це порталу Depo.Запоріжжя повідомили у прес-службі підприємства.

Залізничники вживають заходів, щоб у період інтенсивного танення снігу, пропуску льодоходу чи можливого паводку, гарантувати стабільні й безпечні залізничні перевезення. Зокрема, почали регулярний огляд гребель та водосховищ, які знаходяться з верхової сторони залізничних колій і руйнування яких може спричинити розмив залізничного полотна, а також роботи з розчищення від снігу отворів, русел малих мостів і стічних труб.

Водомірні пости, які є у структурних підрозділах колійного господарства, розпочали спостереження за товщиною льоду та рівнем води у річках. Проводяться також зимові проміри русел річок у створах мостів. Отримані результати після весняного паводку допоможуть з'ясувати, чи не було підмито опори мостів.

Під час проходження паводку залізничники практикуватимуть спеціальні обходи небезпечних ділянок шляху та залізничних об'єктів, які знаходяться у зоні можливого розливу паводкової і талої води, а також гребель, мостів, тощо. Стан колій у цей час контролюватиметься технічними засобами - колієвимірювальними вагонами та дефектоскопними візками, що дозволить тримати ситуацію під контролем та оперативно реагувати на будь-які її зміни.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme