У зоні АТО випробували українську безпілотну "Лелеку"

Українький безпілотник "Лелека-100" розпочали випробовувати на аеродромі поблизу Чернігова

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Міноборони України.

На аеродромі поблизу Чернігова робоча група військовослужбовців, на чолі з заступником начальника Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України полковником Володимиром Дмитрієвим, проводить випробування вітчизняного безпілотника "Лелека-100". Свою роботу військові науковці розпочали з перевірки функціонування всіх систем та агрегатів безпілотного літального апарату БПЛА.

На відміну від попередніх розробок, авіаційний комплекс "Лелека-100" ще маловідомий і потребує ретельного вивчення. Проте, за заявами виробників, має більш сучасне авіаційне та радіоелектронне обладнання, виконує завдання з аеророзвідки на більших відстанях та є більш безшумним і невловимим для радарів.

— Під час випробувальних робіт плануємо оцінити масо-габаритні та аероергономічні показники "Лелеки", а також можливості роботи оператора комплексу в екстремальних умовах, — розповів полковник Володимир Дмитрієв.

Поряд з випробуваннями на аеродромі, військові виконували допідготовку інструкторів, які найближчим часом вирушать в район АТО, де навчатимуть операторів іншого БПЛА — "Фурія" безпосередньо в бойових умовах. Тренувальні польоти "Фурії" пройшли в складних погодних умовах за низької температури. Слід також зазначити, що комплекс А1-С "Фурія" вже пройшов "бойове хрещення" в районі воєнних дій і має позитивні характеристики.

Нагадаємо, що в кінці січня волонтери показали оновлений український безпілотник-розвідник.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme