В'ятрович відповів Качинському про культ Бандери в Україні

В Україні немає ніякого культу Бандери, а висловлювання Ярослава Качинського свідчать про те, що він не бачить перспективи розвитку відносин між Україною та Польщею

Про це заявив голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович в ефірі "112 Україна", передає Depo.ua.

"Заява про те, що українці гірше німців лише свідчить, що Качинський перевершив сам себе в нерозумінні української і польської історії. І, на жаль, це людина, яка власним викревленим уявленням про історію свого народу намагається накидати іншим, цілому суспільству", - заявив В'ятрович.

Він переконаний, що такі висловлювання польського політика свідчать про його зневагу до України.

"Зараз ми бачимо, що українську історію намагаються використати на внутрішньополітичному польському ринку. Це абсолютно не виправдовує таких високопоставлених політиків, як Ярослав Качинський, а навпаки свідчить про його зневагу до України. Це свідчить про те, що Качинський не бачить перспективи розвитку відносин між Україною та Польщею", - зауважив В'ятрович.

"Ярослав Качинський певен, що українці "перевершили німців у жорстокості проти поляків". І ця людина хоче нав'язувати українцям власні химерні уяви про минуле як передумову підтримки в сьогоденні. Імперіалізм з ускладненнями", - написав він у Facebook.

Нагадаємо, раніше 6 лютого, голова керівної партії Польщі "Право і Справедливість" Ярослав Качинський заявив, що глорифікація імені Степана Бандери в Україні може завадити євроінтеграційним прагненням України.

3 лютого президент Польщі Анджей Дуда заявив, що історичне минуле значно впливає на польсько-українські відносини. Польща разом з Україною готова вшановувати багатьох українських героїв, але не згодна на прославлення тих, кого вважає злочинцями

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme