UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Ужгороді в'язнів тримають у нелюдських умовах, сектор "довічників" ліквідовуватимуть

Прокуратура неодноразово проводила перевірки з питань додержання адміністрацією Закарпатської установи виконання покарань № 9

В Ужгороді в'язнів тримають у нелюд…

Про це Depo.Закарпаття повідомили у прокуратурі області.

Більшість вимог прокурора керівництвом установи УВП № 9 не виконані дотепер.

У грудні 2016 року в прокуратурою області була проведена комплексна перевірка. До цього часу не вирішено питання щодо приведення камер та інших приміщень слідчого ізолятора, а також сектора максимального рівня безпеки до вимог національного законодавства і європейських стандартів.

Більшість камер потребують проведення капітальних ремонтних робіт із заміною покриття стін та підлоги, санвузлів, системи електромережі та опалення, забезпечення необхідним інвентарем, примусовою вентиляцією повітря тощо. Тривалий час у несправному стані перебуває каналізаційна система режимного корпусу установи, в тому числі у приміщеннях збірного відділення.

Дах аварійний, що призводить до підвищеної вологості повітря у камерах та появи на стінах грибка.

В установі не здійснюється контроль якості лікарських засобів, які надходять від родичів ув'язнених осіб, а приміщення для зберігання медикаментів не відповідає нормативним вимогам щодо його облаштування, функцію фармацевта виконує лікар стоматолог. Крім того, в установі відсутній лікар-психіатр, новоприбулі не оглядаються.

Прокуратура також наголошує, що будівля Закарпатської УВП № 9 розташована в історичному центрі міста, поблизу загальноосвітньої школи та державного кордону України, а тому подальше тримання в ній осіб, засуджених до довічного позбавлення волі, може призвести до негативних наслідків.

До того ж, після пожежі 1 грудня минулого року усі камерні приміщення сектора максимального рівня безпеки отримали суттєві пошкодження та подальше тримання у них осіб, засуджених до довічного позбавлення волі, є неможливим.

19 "довічників" 2 грудня були етаповані до Чортківської УВП № 26. Проте, на даний час вУжгороді все ще залишилися відбувати покарання десять засуджених вказаної категорії, які розміщені у трьох камерах сектора СІЗО, що суперечить вимогам кримінально-виконавчого законодавства.

Саме тому прокурор Закарпатської області звернувся до заступника Міністра юстиції України з вимогою ліквідувати в УВП № 9 сектор для "довічників".

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme