В Індії лікарі дістали з голови жінки великого живого таргана

На півдні Індії лікарі з міста Ченнаї в штаті Таміл-Наду успішно витягли з голови 42-річної жінки Сельва великого живого таргана, який заповз до неї вночі через ніздрю і застряг біля основи черепа між очей

Про це передає Depo.ua з посиланням на The New Indian Express.

Жінка - хатня робітниця з Інджамбаккама відчула, що, поки вона спала, до неї в ніздрю заповзла комаха. Вона спробувала витягти його, але тарган заліз занадто глибоко.

Вона не була впевнена, що це саме тарган, але зрозуміла, що це "якесь комаха", яка заподіює дискомфорт: "Я відчувала, що щось пощипує, повзає. Кожен раз, коли він ворушився, я відчувала печіння в очах ".

Жінка провела в таких муках всю ніч, а вранці попросила зятя відвезти її в приватну клініку, там Сельву оглянули і направили в іншу лікарню. Наступний лікар неправильно поставив діагноз, вирішивши, що відчуття, ніби хтось "повзає" у неї в носі, викликане новоутворенням на шкірі. У третій лікарні лікарі пояснили дискомфорт "чужорідним тілом" і порекомендували провести сканування.

У середу вранці Сельва, яка з трудом дихала, доставили в державну лікарню при Stanley Medical College, де і дістали таргана. Жінка провела з тарганом в носі приблизно 12 годин.

Назальна ендоскопія показала, що комаха сиділа в носовій порожнині жінки між очима. "Це перший подібний випадок за тридцять років моєї практики", - сказав керівник отоларингологічного відділення лікарні доктор Маду Шанкар. "Він був живий і, схоже, не хотів вилазити", - сказав Шанкар.

Жінці пощастило, що тарган залишився живий, інакше він міг пошкодити мозок. "Він сидів в основі черепа, між очима, дуже близько до мозку. Якби він залишився всередині, він би скоро загинув, і від цього могла розвинутися інфекція, яка поширилася б в мозок", - пояснив отоларинголог.

Таргана вдалося витягнути за допомогою щипців і всмоктуючого пристрою. "Було важко витягти його з того місця, де він сидів. Я повинен був спершу перетягнути його туди, звідки я б зміг його витягнути. Через 45 хвилин я остаточно його видалив", - розповів Шанкар.

Доктор Мутхучітра, який входив в команду лікарів, які проводили операцію, сказав, що, коли застосували аспірацію, тарган став чіплятися за тканини. Лікар зізнався, що йому доводилося видаляти з носової порожнини намиста, кнопки, п'явку, шматок крейди, "але не таргана, до того ж такого великого".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme