UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Запоріжжі люди кілька днів сиділи без газу через відмову від лічильника

У будинку по вулиці Весніна,1 відключили газопостачання, бо люди не погодились на загальнобудинковий лічильник

Про це люди розповіли журналістам телеканалу "Z", передає портал Depo.Запоріжжя.

Жителі кажуть, що кілька днів тому до них приїхали представники "Запоріжгазу" встановлювати прилад обліку на дім. Після відмови мешканців від лічильника газ взагалі відключили і три дні газопостачання було відсутнє. "Ніякого попередження про відключення у нас не було. Піднялись, увімкнули, а газу немає, у нас працюють на трубі. На всі дзвінки відповідають – поки не встановите лічильнику газу не буде," – розповідає мешканка будинку Валентина Іванченко.

А ось жителі будинку по вулиці Маршала Чуйкова, 20-Б вирішили вийти на "протилічильникове" чергування після того як побачили об'яву про початок робіт зі встановлення загальнобудинкового лічильника. Люди сподіваються, що їм вдасться "вмовити" газовиків не чинити протизаконних дій.

Натомість, головний інженер ПАТ "Запоріжгаз" Віталій Нестеренко протиправності у діях колег не вбачає, мовляв, все відбувається за інструкцією в рамках Закону. "Є три етапи підключення – відключення, встановлення, пуск газу. Якщо другий етап випадає, то жителі повинні підписати акт про порушення згідно з кодексом ГРМ. А вже після цього ми пустимо газ," – пояснює чиновник.

Врешті газопостачання у будинку по Весніна відновили. Мешканці ж збираються скаржитись на дії працівників ПАТ "Запоріжгаз" до міськради.

Нагадаємо, газовики не вперше відключають запоріжцям газ через відмову від встановлення загальнобудинкових приладів обліку.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme