У трьох навчальних закладах Києва потруїлись майже півсотні дітей

Держпродспоживчслужба зафіксувала спалах гострої кишкової інфекції серед вихованців трьох навчальних закладів Києва

У трьох навчальних закладах Києва потруї…

Загалом отруїлись 42 дітей, повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу відомства.

"На сьогодні кількість постраждалих не змінилася та становить 42 особи. В інфекційному відділенні Київської міської дитячої клінічної лікарні № 1 на стаціонарному лікуванні залишається 8 постраждалих", - йдеться в повідомленні.

Серед постраждалих – учні музичної школи-інтернату імені М. Лисенка, Київського державного хореографічного училища та художньої середньої школи імені Т. Шевченка.

При проведенні перевірки ТОВ "Віра-Конті Прем'єр", яке забезпечувало харчування учнів зазначених закладів, спеціалісти Держпродспоживслужби виявили низку порушень.

Зокрема, недотримання умов зберігання харчових продуктів, відсутність маркування на м'ясі, яке зберігається у низькотемпературному холодильнику; відсутність документів на яйця, "Журнал бракеражу" сирої продукції ведеться не за встановленою формою, відсутнє погодження примірного двотижневого меню.

А також незадовільний санітарний стан виробничих приміщень харчоблоку, відсутність резервного гарячого водопостачання, порушені правила миття посуду та обладнання харчоблоку тощо.

"Рішенням постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА тимчасово припинено роботу ТОВ "Віра-Конті Прем'єр"", - йдеться в повідомленні.

Держпродспоживчслужба також направила листа до Національної поліції у Києві з проханням відкрити кримінальне провадження за фактом виявлених порушень санітарного законодавства.

Епідеміологічне та лабораторні дослідження тривають.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme