У США ґвалтівнику заборонили займатись сексом до весілля

В американському штаті Айдахо 19-річному ґвалтівнику заборонили займатися сексом до тих пір, поки він не одружиться

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Associated Press.

Суддя Ренді Стоукер засудив відповідача Коді Дьюейна Скотта Герреро, якого звинувачували у зґвалтуванні 14-річної дівчинки, до 15 років у в'язниці. Однак в силу специфіки законодавства штату (так звана Rider Program) Герреро отримав відстрочку на один рік, що дозволяє йому в разі бездоганної поведінки відбутися умовним покаранням.

При цьому в якості одного з умов у вироку значиться відсутність сексуальних контактів до шлюбу. Стоукер визнав, що для Герреро, який змінив вже 34 сексуальних партнерки, це буде тяжким випробуванням. Вирок викликав суперечливу реакцію - так, деякі юристи визнають, що це порушує конституційні права Герреро, і він може подати апеляцію.

Довідка: Rider Program - специфічний термін, який застосовується в законодавстві штату Айдахо. Якщо в інших штатах суддя може або відправити відповідача в тюрму, або залишити на випробувальному терміні, судді в Айдахо можуть засудити його до проміжного варіанту. Засуджений залишається на волі, але при цьому суддя зберігає юрисдикцію щодо його справи. У тому випадку, якщо засуджений успішно витримає термін, встановлений програмою, суд може (але не зобов'язаний) помістити його на випробувальний термін замість реального покарання. При цьому суддя вправі вводити додаткові умови, які не суперечать законам держави або штату.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme