UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Харкові збирають підписи проти міськрадівського "Одоробла"

Харків'яни вимагають скасувати результати бліц-конкурсу, згідно до яких на площі Свободи буде встановлена 86-метрова колона з ангелом і хрестом

У Харкові збирають підписи проти міськра…

Як передає Depo.Харків, відповідну електронну петицію вчора, 5 лютого, на сайті Харківської міськради зареєстрував депутат облради Дмитро Булах.

Він зазначив, що 3 лютого журі архітектурного "бліц-конкурсу" оголосило переможця конкурсу на пам'ятний знак на площі Свободи – їм стала колона заввишки 86 метрів з ангелом і хрестом на вершині.

У петиції Булах висловлює переконання, що проект не можна реалізовувати через такі причини: конкурс проведено з порушеннями законодавства; змагання по факту не відбулося, переможець був відомий ще в жовтні 2016 року; думка харків'ян не була врахована; проект-переможець не вписується в архітектурний ансамбль площі Свободи.

"Тому рішення членів журі - нелегітимне. Неприпустимо, щоб 12 чоловік так вирішили долю площі, яка є обличчям Харкова і цінною пам'яткою архітектури для всього світу.

Ця колона - свідоцтво неспроможності провести якісний архітектурний конкурс на місцевому рівні", - зазначає Булах.

Автор петиції вимагає скасувати результати конкурсу і не встановлювати на площі Свободи колону з ангелом і хрестом на вершині, а також провести відкритий міжнародний конкурс на реконструкцію всієї площі Свободи з залученням в журі іноземних архітекторів.

Станом на 9:00 6 лютого петицію підписали вже майже 1,6 тисяч людей. Збір підписів триває.

Усього на сайті міськради зареєстровано 9 петицій із вимогою не встановлювати на площі Свободи колону.

Підписати петицію можна за цим посиланням.

Як повідомляв Depo.Харків, у Харкові на місці пам'ятника Леніну на площі Свободи за результатами конкурсу має бути встановлена колона із ангелом і хрестом. Одним із авторів проекту є рідний брат головного архітектора Харкова Павло Чечельницький. Мешканці міста охрестили цю скульптурну композицію "Одоробло". Активісти звернулися до суду з вимогою скасувати результати конкурсу. Сьогодні, 6 лютого, о 13:30 біля Дзержинського райсуду харків'яни збираються на мітинг протесту проти встановлення на площі Свободи колони.

Читайте також: Де архітектори Кернеса шукали натхнення для забудови найбільшої площі Європи

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme