У Харкові – акція протесту проти "Одоробла"

Харків'яни вимагають від суду розпочати розгляд позову про скасування бліц-конкурсу на пам'ятник на площі Свободи

У Харкові – акція протесту проти "Одороб…

Як передає кореспондент Depo.Харків, кілька десятків мешканців Харкова зібралися біля Дзержинського райсуду міста. Учасники пікету тримають плакати з написами: "Конкурс был фарсом", "Конкурс несвободы", "В Харькове свои законы", "Свободу площади Свободы", "Крест на свободе".

Пікетувальники вимагають Дзержинський райсуд розпочати розгляд позову громадських активістів щодо визнання бліц-конкурсу таким, що не відбувся.

За словами співзасновника "Харківського антикорупційного центру" Володимира Рисенка, Дзержинський райсуд уже двічі не приймав до розгляд цей позов. За його словами, вперше суд послався на те, що у двох з чотирьох позивачів не було адреси електронної пошти, вдруге – заявив про відсутність підтвердження про сплату судового збору, хоча сплата підтверджувалася квитанцією з сайту "Судової влади України".

Рисенко підкреслив, що у своєму позові активісти вказують на те, щоб під час проведення конкурсу були допущені кілька порушень: строк тривалості конкурсу був менший за мінімальний, конкурс не відповідав вимогам вітчизняного законодавства у плані відсутності винагороди переможцю тощо.

У свою чергу представник "Антикорупційного центру" Дмитро Булах заявив, що ще в жовтні 2016 року він написав про майбутнього переможця конкурсу – проект рідного брата головного архітектора Харкова Павла Чечельницького.

Булах припустив, що до "просування" проекту причетні російські політики-бізнесмени Олександр Шишкін і Павло Фукс.

Булах підкреслив, що активісти готові до більш радикальних акцій протесту, акцій прямої дії. "Ми будь-яким чином не дамо побудувати цю колону", - підкреслив він.

Як повідомляв Depo.Харків, у Харкові на місці пам'ятника Леніну на площі Свободи за результатами конкурсу має бути встановлена колона із ангелом і хрестом. Одним із авторів проекту є рідний брат головного архітектора Харкова Павло Чечельницький. Мешканці міста охрестили цю скульптурну композицію "Одоробло". Активісти звернулися до суду з вимогою скасувати результати конкурсу.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme