Справа Іл-76: СБУ оприлюднила переговори терористів

Служба безпеки України отримала беззаперечні докази того, що ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький був безпосереднім організатором теракту в справі збитого у 2014 році літака ІЛ-76 Збройних Сил України

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-центр СБУ.

"Слідчими СБУ отримано беззаперечні докази того, що голова терористичної організації "ЛНР" І.Плотницький, який на час скоєння злочину був командиром незаконного збройного формування "батальйон "Зоря", разом з А. Патрушевим (на той час його заступником) та командиром незаконного збройного формування "Вітязь" О.Гурєєвим були безпосередніми організаторами терористичного акту", - повідомляє СБУ.

За даними відомства, прокуратура Дніпропетровської області затвержила обвинувальний акт стосовно терористів та направила його до суду.

Дії фігурантів справи кваліфікували як терористичний акт за ч. 3 ст. 258 КК України.

"Слідчі Служби безпеки України завершили досудове розслідування кримінального провадження стосовно ватажка терористичної організації "ЛНР" Плотницького", - додали у спецслужбі.

Нагадаємо, у ніч з 13 на 14 червня 2014 року під час заходу на посадку в аеропорту Луганська терористи підбили Іл-76 - військово-транспортний літак Повітряних Сил ЗСУ, на борту якого перебували 40 десантники 25-ї окремої Дніпропетровської бригади та 9 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme