Словаки не підриватимуть льодові затори, щоб уникнути підтоплення Ужгорода

Сусіди закарпатців почали розбирати льодовий затор в Ужі важкою технікою

Словаки не підриватимуть льодові затори,…

За результатами поїздки представників Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса в Кошицький край (Словаччина) словацькі водники прийняли рішення розблокувати льодохід в р.Уж на своїй території з допомогою важкої техніки, пише Depo.Закарпаття з посиланням на офіційний сайт Геннадія Москаля.

"Підривати льодовий затор, який починається біля с.Пінковце, неможливо через близькість гідрологічного посту та житлових будинків. Тому водники звільнять русло річки від великих брил екскаваторами, які мають виліт стріли до 25 метрів. Роботи вже почалися, рівень води в Ужі на українській території знаходиться в межах норми, загрози підтоплень немає", – зазначає Москаль.

Нагадаємо, що в неділю, 5 лютого, увечері через велетенський льодовий затор завдовжки понад 5 кілометрів, що почався в р.Уж на території Словаччини, виникла загроза підтоплень частини Ужгорода та сусіднього с.Сторожниця. Для розблокування льодоходу розглядалася можливість використання для підривних робіт піротехнічної бригади Закарпатського управління Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme