Шведи допоможуть Україні створити 20 зразкових поліцейських відділків

В Україні спільно із шведською національною поліцією створять 20 зразкових поліцейських дільниць у чотирьох регіонах

Про це заявив голова Консультативної місії ЄС, яка допомагає з реформою українських правоохоронних органів Кястутіс Ланчінскас в інтерв'ю "Європейській правді", передає Depo.ua.

За його словами, в найближчому майбутньому спільно зі шведською національною поліцією КМЄС почне з оновлення поліцейських дільниць, йдеться про створення 20 зразкових поліцейських дільниць у чотирьох регіонах.

"Наші експерти поміняють там усе – змінять структуру, проведуть тренінг для поліцейських, буде зовсім інше ставлення до людей, нове обладнання, приймальня для населення тощо", - зазначив він.

Він відзначив, що зразкові дільниці будуть створюватися у маленьких містечках.

"Ми вирішили, що треба там працювати, коли впроваджували так званий "самбірський проект". Але ми вже розуміємо, з якими труднощами люди там стикаються. Так у нас виникла ідея створити 20 поліцейських дільниць, які стануть зразковими, щоб потім клонувати їх досвід в інших регіонах України", - сказав Ланчінскас.

КМЄС працює в Києві незалежно від представництва ЄС, займаючись лише одним напрямком – реформою українських правоохоронних органів. До цього списку входять не тільки поліція, але й система прокуратури, НАБУ, НАЗК, прикордонники, СБУ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme