Росія відмовилась видати Сенцова і Кольченка (ДОКУМЕНТ)

Росія знову відмовилася видати Україні політв'язнів Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Вона вважає їх своїми громадянами

Про це написав у "Фейсбуці" заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов, передає Depo.ua.

"Це "громадянство" було примусово нав'язане усім кримчанам одночасно з анексією Криму. Обидві ці дії Росії є нікчемним за міжнародним правом", - зазначається у повідомленні.

Пєтухов запевнив, що Україна буде домагатися повернення політв'язнів через міжнародні організації, що мають вплив на Росію, а також у рамках позовів, поданих до Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, що Росія продовжує утримувати понад сорок українських політв'язнів. Серед них: заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров, журналіст Станіслав Клих, лідер Української національної асамблеї Микола Карпюк, режисер Олег Сенцов, громадський діяч Олександр Кольченко та інші.

Український режисер Олег Сенцов засуджений російським судом за сфальсифікованим обвинуваченням до 20 років колонії суворого режиму і нині відбуває термін в Якутську.

У жовтні 2016 року Мін'юст Росії відмовив Україні в передачі Сенцова та Кольченка.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme