UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Роботодавці Хмельниччини спрямували майже чверть мільярда гривень на "соціалку"

У січні 2017 року роботодавці Хмельниччини спрямували на соціальні потреби чверть мільярда гривень ЄСВ

Роботодавці Хмельниччини спрямували майж…

Упродовж січня 2017 року роботодавці Хмельницької області сплатили до державних цільових фондів 249,3 мільйона гривень єдиного соціального внеску, передає Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу ДФС регіону.

До слова, з 1 січня 2017 року набрав чинності Закон України від 06 грудня 2016 року № 1774-VІІІ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України", яким внесено низку змін до Закону України від 08 липня 2010 року № 2464–VI "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Таким чином, для підприємців, у тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування, крім фізичних осіб-підприємців віднесених до I групи платників єдиного податку, та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток).

"Отже, мінімальна сума ЄСВ для таких осіб за 2017 рік з 1 січня складає 704 гривні. Для ФОП віднесених до I групи платників єдиного податку, визначених у пп. 1 п. 291.4 Податкового кодексу України, які скористалися зазначеною нормою, мінімальна сума ЄСВ у 2017 році з 1 січня 2017 року становить 352 гривні. Водночас податківці наголошують, що страховий стаж таким особам зараховується пропорційно сплаченому ЄСВ", - нагадали податківці.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme