Природно-заповідний фонд Львівщини поповнили 4 об'єкти

Задля збереження різноманіття рослинного і тваринного світу у 2016 році на території Львівщини створили чотири об'єкти природно-заповідного фонду

У 2016 році природно-заповідний фонд Львівщини збільшився на чотири об'єкти. Про це повідомив директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Руслан Гречаник під час звіту про виконану роботу.

"Задля збереження різноманіття рослинного і тваринного світу у 2016 році на території Львівщини створили чотири об'єкти природно-заповідного фонду загальною площею понад 630 га, - розповів Руслан Гречаник. - Йдеться, зокрема, про комплексні пам'ятки природи місцевого значення "Під Парашкою" площею 252 га та "Козій" площею 216 га у Сколівському районі, орнітологічного заказника місцевого значення "Журавлиний" у Буському районі площею 167 га та ботанічну пам'ятку природи місцевого значення "Свідок історії" на Жовківщині площею 0,05 га".

За словами директора департаменту, планують збільшити площу територій та об'єктів природно-заповідного фонду на території області і цього року. Зокрема, створити національний природний парк "Бойківщина" у Турківському районі, заказник місцевого значення "Воля Якубова" на Дрогобиччині, ландшафтний заказник місцевого значення "Торфовище Білогорща" на території Пустомитівського та Яворівського району та комплексну пам'ятку природи місцевого значення "Гора Кузяріна" у Золочівському районі. Також планують розширити територію регіонального ландшафтного парку "Стільське Горбогір'я" на Миколаївщині.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme