UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Не все так просто: Як ужгородським батькам влаштувати "першачка" до школи

Останні декілька років навчальні заклади Ужгорода катастрофічно переповнені

Не все так просто: Як ужгородським батьк…

Відповідно до Закону України "Про загальну середню освіту", прийом дітей до першого класу загальноосвітнього навчального закладу здійснюється на безконкурсній основі, йдеться у сюжеті "Ужінформ", пише Depo.Закарпаття. Зараховуються, як правило, діти з шести років, які за результатами медичного обстеження не мають протипоказань для систематичного шкільного навчання.

За словами фахівців, останні декілька років навчальні заклади Ужгорода катастрофічно переповнені. Найбільше це стосується тих, що розташовані в центрі міста. Кожна школа закріплена за певним мікрорайоном. Однак батьки мають право обрати і іншу на своє вподобання.

В ужгородських школах уже розпочався набір у перші класи. Прийом до спеціалізованих шкіл здійснюється безвідносно до місця проживання. Найголовнішим критерієм є рівень підготовки дитини. Зарахування здійснюється за результатами співбесіди, що проводиться вчителем та психологом у присутності батьків або осіб, які їх замінюють. Триває вона не більше 30 хвилин.

Прийом заяв до загальноосвітніх шкіл Ужгорода може здійснюватися до 31-го серпня. Спеціалізовані навчальні заклади завершують швидше, залежно від дат проведення конкурсу.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme