На Росії винесли перший вирок за "законом Ярової" за недонос

Кіровський районний суд Астрахані виніс перший в Росії вирок за недонос за "законом Ярової"

Суд визнав астраханця Улукбека Гафурова винним за статтею 205.6 КК РФ (неповідомлення про злочин) і засудив його до штрафу в розмірі 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, повідомляє Depo.ua з посиланням на Інтерфакс.

Як встановив суд, Гафуров знав про те, що його знайомий пройшов підготовку в таборі бойовиків і воював на боці терористів, але не повідомив про це в правоохоронні органи.

Ідеться про громадянина Киргизстану Равшана Акбарова, якого в грудні 2016 Північно-Кавказький окружний військовий суд визнав винним за статтею 205.3 КК РФ (проходження навчання з метою здійснення терористичної діяльності) і частини 2 статті 208 КК РФ (участь в збройному формуванні, не передбаченому федеральним законом), розповіли в обласному управлінні ФСБ.

В обласній прокуратурі зазначили, що це перший вирок у Росії, винесений за статтею про недонос, яка з'явилася в КК в 2016 році після прийняття "закону Ярової".

В середині січня кримінальну справу за статтею про неінформування порушили стосовно жителя Чечні Асхаба Хизрієва. За версією слідства, він знав про плани свого знайомого виїхати на війну в Сирії, але не повідомив про це в поліцію.

Пакет "антитерористичних" законів був підписаний президентом Росії Володимиром Путіним в липні 2016 року. Він посилює покарання за тероризм і екстремізм, а також повертає в КК статтю "неповідомлення про злочин", максимальне покарання за якою становить один рік позбавлення волі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme