Марчук про обстріл українського літака: Це серйозний дзвіночок

Нещодавній обстріл українського літака над Чорним морем свідчить про можливу загрозу з боку окупованого Криму

Таку думку висловив представник України у підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук в інтерв'ю LIGA.net, передає Depo.ua.

"Це серйозний дзвіночок про те, що не варто скидати з рахунків можливість загрози з боку окупованого Криму. Правда, владі потрібно було дати більш детальну інформацію про цей інцидент, тому що російські медіа на всю котушку знущаються над цим епізодом. Мовляв, як же так - обстрілювали знизу, а пробоїна в літаку зверху та й структура цієї пробоїни. Мовляв, більше схоже на що виходить пробоїну, а не на вхідну. Нам ніколи не треба ігнорувати деталі", - зазначив Марчук.

При цьому він констатує, що Росія випередила Україну в реакції на цей інцидент. "Я не знаю, чому мовчить МЗС, але це дуже погано. Втім, тут я не поспішаю їх звинувачувати - мені здається, чекають докладної інформації від Міноборони. Допускаю, це міг бути не просто тренувальний політ, як кажуть. І обстріл міг бути при нахилі літака під час віражу", - сказав представник безпекової підгрупи.

Нагадаємо, 5 лютого із захоплених Росією бурових "вишок Бойка" у Чорному морі обстріляли транспортний літак Ан-26 Збройних Сил України.

Україна має намір передати у Міжнародний кримінальний суд одну з куль, що потрапила в Ан-26.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme