Марчук пояснив, чому Путіну потрібен "палаючий анклав" в Україні

Росія не зацікавлена у припиненні війни на Донбасі, тому що після закінчення військових дій постане питання про відповідальність за територію

Таку думку висловив представник України у підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук в інтерв'ю LIGA.net, передає Depo.ua.

"Росія в цьому (у припиненні війни, - ред.) не зацікавлена, тому що після закінчення військових дій постане питання про відповідальність за територію. На остаточне повернення Донбасу під юрисдикцію України на умовах 2012-2013 років Росії не погодиться, а забирати ці території собі вони і не планували. Кремлю потрібен палаючий анклав на території України до тих пір, поки ми не заявимо, що назавжди відмовляємося від курсу в НАТО і Євросоюз", - сказав Марчук, відповідаючи на питання, чи можливе припинення війни на Донбасі за життя президента Росії Володимира Путіна.

Представник безпекової групи констатує, що ситуація на фронті наразі дещо складніща, ніж в минулому році. "Не можна закривати очі на реальний стан речей... Багато що в наших руках, багато що залежить і від нашої внутрішньої політики. Наприклад, важко будувати ефективну лінію поведінки на зовнішньополітичній арені і вести переговори на тлі цих блокувань військовими залізниці в Луганській області. Для всього світу це сигнал про те, що в Україні немає влади, або що вона занадто слабка для того, щоб бачити в ній серйозного зрілого партнера", - зазначив Марчук.

Нагадаємо, Євген Марчук прогнозує, що після провального наступу на Авдіївку Росія навряд чи наважиться на серйозний фронтальний наступ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme