Лікарі у Дніпрі наново склали око пораненому в Авдіївці британському фотографу

Практично всі структури лівого ока Крістофера Нанна були повністю пошкоджені, у оці був уламок пластику

Лікарі у Дніпрі наново склали око поране…

Про це у "Фейсбуці" повідомляє заступник директора Дніпропетровської обласної клінічної офтальмологічної лікарні Світлана Устименко, передає Depo.Дніпро.

Лікарі 3 лютого провели складну оптико-реконструктивну операцію і зберегли очі британському фотокореспонденту Крістоферу Нанну.

"Найбільш небезпечним було поранення лівого ока, яке супроводжувалося потужним пошкодженням практично всіх структур ока, що могло спричинити неминучу втрату ока. Мав місце значний рановий дефект райдужної оболонки і повністю був відсутній кришталик. Поранення супроводжувалося великим крововиливом всередину ока з відшаруванням сітківки. Ситуацію ускладнював факт наявності внутрішньоочного стороннього тіла великих розмірів (осколок більше 5 мм)", - повідомляє вона.

Лікарі зробили пластику райдужки, підшили кришталик, видалили уламок.

"Вже наступного дня після операції він міг бачити лівим оком. Поки що він буде перебувати під наглядом лікарів нашого обласного офтальмологічного центру і його чекає тривалий період реабілітації", - зазначив Валерій Сердюк - директор лікарні, доктор медичних наук, який проводив операцію.

Нагадаємо, що у четвер, 2 лютого, внаслідок обстрілу Авдіївки отримав поранення британський фотожурналіст Крістофер Нанн. Його доставили з Авдіївки до Дніпра близько 4:00. З перекладачем, мешканцем Дніпра, він приїхав зняти репортаж про події в Авдіївки. У 5-поверховому будинку пролунав вибух, господиня квартири, де вони перебували, загинула. Кристофер отримав множинні осколкові поранення обличчя, проникаюче поранення лівого ока, поранення повіки правого ока, сліпе непроникаюче поранення грудної клітини. Після операцій Крістофер розповів подробиці події.

Читайте також:Чому пораненого в Авдіївці британського фотографа потягнуло в Україну

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme