UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Контрабандисти завозили з Польщі новий одяг як секонд-хенд

Серед вживаного одягу та взуття працівники Львівської митниці виявили майже 2,5 тонни нового одягу та сумок

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на ДФС Львівської області.

Нещодавно в пункт пропуску "Краковець – Корчова" прибув вантажний транспортний засіб під керуванням громадянина України. До митного контролю водій однієї з київських фірм-перевізників надав товаросупровідні документи на вживані одяг та взуття. Загальна вага переміщуваного товару – 16 332 кг, а його вартість майже 20 тис. доларів США. Згідно з поданими до митного контролю документами відправником товару є компанія з Чеської Республіки, а отримувачем – ТОВ у Львові.

Але ця зовнішньоекономічна операція викликала сумнів у митників, тож авто було скеровано в місце огляду транспортних засобів та товарів. Під час часткового огляду у вантажному відділенні, крім товарів, заявлених у товаросупровідних документах, митники виявили одяг з етикетками різних фірм-виробників, який не містить ознак використання, а саме: светри, футболки, дитячий одяг, джинсові штани та інші товари, які містилися у 25 поліпропіленових мішках, вагою брутто 2255 кг та сумки без ознак використання з етикетками різних виробників у одному поліпропіленовому мішку вагою брутто 70 кг. Загалом незаявленого у документах товару було 2 325 кг.

Для надання пояснень щодо виявленого товару Львівська митниця ДФС викликала керівника компанії-відправника громадянина України, проте він не з'явився. Окрім того, встановлено, що раніше цього громадянина вже притягали до відповідальності за порушення митних правил та рішенням суду на нього було накладено штраф та застосовано конфіскацію предметів правопорушення. Отже, керівник чеської компанії вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України товарів з приховуванням від митного контролю, через подання митному органу України як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості щодо найменування, ваги, кількості, вартості та асортименту товару.

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил за ознаками ч.2 ст.483 Митного кодексу України. Товар вилучено Його вартість буде встановлено додатково. Справу скерують до суду.

Нагадаємо, що восени львівські митники уже викривали подібний трюк із секонд-хендом – тоді це був товар з Панами.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme