Додон почав "відморожуватись" від ЄС

Президент Молдови Ігор Додон підвів підсумки двох років з моменту підписання країною угоди про асоціацію з ЄС

Про це він написав у своєму блозі, передає Depo.ua.

На думку Додона, більшість очікувань від підписання цієї угоди не виправдалися. В першу чергу, президент Молдови звернув увагу на зміни у зовнішній торгівлі та експорті. "Підписання угоди про асоціацію з ЄС не поліпшило експортних позицій Молдови на ринках країн ЄС. Відкриття для Молдови ринків країн ЄС супроводжувалося катастрофічним погіршенням умов експорту молдавської продукції на російський ринок", - підкреслив Додон.

Також, за його словами, не виправдались очікування Молдови щодо залучення іноземних інвестицій. Додон стверджує, що за два роки з моменту підписання угоди з ЄС приплив іноземних інвестицій в країну знизився на 17%.

Лідер Молдови дйшов висновку, що "не тільки очікування і прогнози не збулися, але й ситуація істотно погіршилася".

"Зазначимо ще дуже важливі і, на жаль, негативні тенденції - понад 100 громадян Молдови щодня покидають країну, йде масовий відтік робочої сили, в тому числі кваліфікованої, кількість пенсіонерів зростає, а кількість офіційно працюючих і сплачують внески до пенсійного фонду зменшується", - резюмував Додон.

Він пообіцяв найближчим часом представити громадськості комплексну програму соціально-економічного розвитку країни, щоб виправити поточну ситуацію.

Нагадаємо, 17 січня президент Молдови Ігор Додон під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним пообіцяв, що Асоціація Молдови з ЄС буде анульована після наступних парламентських виборів в країні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme