Дипломати країн ЄС не звернули увагу на Трампа – і будуть надалі лобіювати санкції проти Росії

На засіданні Ради міністрів закордонних справ країн Євросоюзу представники ЄС пообіцяли продовжувати санкції проти Росії за дестабілізацію нею України, незважаючи на невизначеність президента США Дональда Трампа щодо його відносин з Москвою

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Голос Америки".

Сповнені рішучості довше не чекати на чітку позицію Вашингтона, міністри закордонних справ ЄС заявили, що економічні санкції повинні зберігатися до виконання президентом Росії Володимиром Путіним його обіцянки сприяти перемир'ю на Донбасі і запевнити виведення важкої зброї з прикордонних районів.

Як повідомляє видання The New York Times, високий представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні наголосила, що ЄС ніколи не визнає анексії Кримського півострова Росією і наполягала, що всім сторонам необхідно дотримуватися Мінських мирних домовленостей.

"Я не можу сказати, яку позицію в цьому питанні займає адміністрація США, але можу заявити про позицію європейців", - сказала вона.

"Великобританія наполегливо вказуватиме на відсутність будь-яких причин для пом'якшення санкцій, і на наявність низки причин для збереження тиску на Росію", - заявив британський міністр закордонних справ Борис Джонсон.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус назвав події в Східній Україні "вельми непередбачуваними".

"Ситуація там у любий час може вибухнути. Санкції, м'яко кажучи, необхідно зберегти. Ми не бачимо жодних причин для скасування нашого перегляду. Ми не бачимо жодного покращення ситуації", - сказав Лінкявічус.

Міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен сказав, що його дещо заспокоїли висловлювання нового постійного представника США при ООН Ніккі Гейлі, яка говорила про збереження проти Росії санкцій стосовно анексії нею Криму.

"Якщо американці змінять свій курс – я не думаю, що вони це зроблять – але тоді ЄС буде змушений відігравати сильнішу роль", - заявив глава МЗС Данії.

Минуле показало, попередив він, що коли утворюється вакуум завжди знаходиться хтось, хто цю порожнечу заповнить.

Нагадаємо, що Трамп на спільній прес-конференції із Терезою Мей "від петляв" від питання про антиросійські санкції, але пізніше адміністрація американського президента пообіцяла не визнавати Крим російським.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme