UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Ассанж: система ООН з прав людини перебуває під загрозою

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж знову закликав британські та шведські влади відновити його свободу

Він живе всередині посольства Еквадору в Лондоні протягом більш ніж чотирьох років, щоб уникнути екстрадиції в США, передає Depo.ua з посиланням на BBC.

Ассанж виступив із зверненням через рік після того, як комісія ООН з правових питань винесла рішення про те, що активіст був незаконно затриманий британською та шведською владами і повинен отримати можливість безперешкодно залишити посольство.

Британська влада тоді заявила, що юридично не зобов'язана виконувати рішення комісії ООН і все ще має намір екстрадувати Ассанжа до Швеції.

За рік уряди двох країн так і не виконали рішення ООН, йдеться в заяві Ассанжа.

"Я закликаю Британію та Швецію вчинити правильно і відновити мою свободу. Дві ці держави підписали угоди про визнання ООН та її механізми у галузі прав людини", - наголосив він.

Ассанж заявив, що Британія та Швеція визнали повноваження робочої групи і не стали відмовлятися від участі у 16-місячному розслідуванні його справи.

"Вони програли, подали на апеляцію і програли. Відмова поважати рішення судді обійдеться в жахливу ціну. Інші держави тепер можуть незаконно затримувати шведських і британських громадян з фактичною безкарністю, і система ООН з прав людини перебуває під загрозою", - йдеться в заяві засновника WikiLeaks.

Джуліан Ассанж знаходиться в посольстві Еквадору в Лондоні з 2012 року. Він попросив там політичного притулку, намагаючись уникнути екстрадиції в Швецію. Він побоюється, що Швеція видасть його США, які незадоволені викриттями WikiLeaks.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme