Архітектори Кернеса не побачили плагіату у колоні з ангелом

Колони, подібні тій, яку планують встановити на площі Свободи в Харкові, є в багатьох містах та "всі схожі між собою"

Архітектори Кернеса не побачили плагіату…

Як передає кореспондент Depo.Харків, про це сьогодні, 6 лютого, під час прес-конференції повідомив головний архітектор Харкова Сергій Чечельницкий, відповідаючи на питання про схожість харківського проекту з Олександрійською колоною в Санкт-Петербурзі.

Чечельницький заявив, що це не плагіат, а всі колони між собою схожі.

"Якби ми запропонували у Харкові поставити Олександрійський стовп і підписали: "Автор – Рідний", оце був би плагіат, а тут взагалі можна спитати, чи не вважають наші автори це (Олександрійську колону – Ред.) плагіатом (на їхній проект – Ред.)", - сказав головний архітектор Харкова.

Також він заявив, що подібні колони є у багатьох містах світу: "У різних містах ставили колони і зверху колони ставили кого-небудь".

Як повідомляв Depo.Харків, у Харкові на місці пам'ятника Леніну на площі Свободи за результатами конкурсу має бути встановлена колона із ангелом і хрестом. Одним із авторів проекту є рідний брат головного архітектора Харкова Павло Чечельницький. Мешканці міста охрестили цю скульптурну композицію "Одоробло". Активісти звернулися до суду з вимогою скасувати результати конкурсу.

Сьогодні, 6 лютого, біля суду проходить акція протесту.

Пізніше стало відомо, що Дзержинський райсуд Харкова розгляне позов.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme