UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Адвокат татар після СІЗО подякував за підтримку у боротьбі з "махиною"

Кримський адвокат Еміль Курбедінов подякував суспільству за підтримку в час, коли перебував у СІЗО

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Нарешті я знайшов комп'ютер з якого можу набрати цей текст! По-перше - я напевно не знайду тих слів подяки, якими хочу висловити своє визнання всім хто висловився на мою підтримку і підтримку Сейрана Салієва! Я відчував підтримку навіть будучи за стінами ізолятора!", - зазначив адвокат.

Він не вважає себе героєм через відсидку 10 днів.

"Це мала крапля того, що вже відбули і пережили в тюрмах політв'язні - починаючи з Ахтема Чийгоза, севастопольських хлопців та інших кримських татар кримських мусульман і інших! Вони тужать там роками в умовах ще більш гірших ніж я", - нагадав Курбедінов.

Водночас він упевнився у небайдужості громадянського суспільства до долі політв'язнів.

"Ця підтримка гостро підняла проблему незахищеності російських адвокатів і абсолютну безправність перед судовою та правоохороною махиною не тільки простих громадян, а й тих, хто має право і повинен надавати кваліфіковану правову допомогу людям і захищати їх! Величезною акцією підтримки адвоката Курбедінова ви всі підтримали і захистили інститут адвокатури в цілому і підняли цілу низку наявних проблем, які необхідно вирішувати!", - констатував він.

Нагадаємо, адвоката Еміля Курбедінова затримали і заарештували на 10 діб за звинуваченням у поширенні екстремістських матеріалів через оприлюднення у соцмережах публікацій із символікою забороненої в Росії "Хізб ут-Тахрір". Публікація датується 2013 роком, тому адвоката незаконно засудили за дії, які відбулися до анексії. Еміль Курбедінов вів "справу Хізб ут-Тахрір", "справу 26 лютого", а також кримського журналіста Миколи Семени.

Учора Курбедінова випустили з СІЗО.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme