В Ірані засудили до страти викладача бельгійського університету

В Ірані засудили до смертної кари звинуваченого у шпигунстві викладача медицини катастроф з фламандського Вільного університету Брюсселя, 45-річного Ахмадреза Джалалі

Про це повідомив в неділю телеканал RTBF, передає Depo.ua з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Вирок повинен бути приведений у виконання через два тижні. Джалалі був заарештований в Ірані в квітні 2016 року під час відвідування родичів.

"Вчений, який виконував важливу гуманітарну роботу, засуджений до смертної кари без публічного процесу. Це скандальне порушення всесвітнього гуманітарного права, проти якого ми повинні реагувати рішучим чином", - заявив ректор університету Кароліни Пауелс.

На думку колег засудженого викладача, Джалалі не цікавився політикою, і вони не вірять у те, що він міг робити які-небудь дії щодо іранської влади.

Співробітники VUB вважають, що причиною арешту Джалалі могли стати його міжнародні університетські контакти, в тому числі з представниками країн, які вороже ставляться до Ірану, наприклад, Ізраїлю. Але всі його контакти носили виключно науковий характер, підкреслюють в університеті.

Петиція за помилування Джалалі зібрала понад 40 тис. підписів. Під час ув'язнення викладач бельгійського університету тричі проводив голодування, і його змусили підписати зізнання.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme