UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

ТОП-10 спортивних подій: запорізьким легкоатлетам збудують стадіони

Останні сім днів були насиченими на спортивні події. Чимало з них розгорнулось у Запоріжжі

ТОП-10 спортивних подій: запорізьким лег…

Юнацький чемпіонат України з легкої атлетики відбувся саме в Запоріжжі. Але "рекордний" склад нашої збірної не здобув жодної медалі. Ще одна "прикрість" тижня – програш БК "Запоріжжя-ЗОГ" у Кубку України – наші баскетболісти, вигравши перший матч, не змогли зберегти переможний результат у другому. Але не обійшлося і без приємного у цих видах спорту. Так, наша легкоатлетка виграла престижні міжнародні змагання, а юні баскетболістки з Бердянська - черговий тур всеукраїнської юнацької ліги. Знакові події у запорізькому спорті портал Depo.Запоріжжя зібрав у традиційний ТОП-10.

1. Запорізька легкоатлетка виграла турнір престижної зимової серії

Дюссельдорф приймав міжнародний легкоатлетичний турнір – другий етап престижної серії IAAFWorldIndoorTour. Тут відзначилась запорізька спринтерка Олеся Повх. У стартовому забігу на 60 м наша землячка фінішувала другою за 7,25 секунди. Це гарантувало їй путівку до фіналу. У цих перегонах Олеся свій результат поліпшила - їй вдалося пробігти шістдесятиметрівку за 7,16 секунди, що стало кращим результатом на звітній дистанції. Крім того, переможний час виявися і кращим у сезоні для самої бігунки. Тож додому Повх повертається із золотом найпрестижніших стартів зимового сезону, до речі, єдиною українською нагородою на турнірі у Дюссельдорфі.

2. ГК "ZTR" продовжив безпрограшну серію в Балтійській лізі

Дебютант Балтійської ліги поки не знайшов рівних собі суперників у міжнародних змаганнях. Запорізький клуб крокує без поразок. Переможну серію продовжив і в Ризі у матчі проти місцевого ГК "Целтнієкс". Хто господар у грі, трансформаторники показали ще у першому таймі, який виграли з розгромним рахунком 15:6. Не дали шансів супернику і в наступній половині гри. У підсумку рахунок з перевагою в 10 м'ячів був на користь гостей із Запоріжжя – 27:17. Нині трансформаторники продовжують тримати лідерство у своїй групі А, маючи в активі 15 очок.

3. Запорізький "Мотор" завершив німецькі збори на мажорній ноті

В останньому поєдинку тренувальних зборів в Німеччині моторівці обіграли " HBW Balingen". Це команда, яка крокує чотирнадцятою у першій Бундеслізі країни. Тут запоріжці перемогу не відпустили. Фінальна сирена зафіксувала мінімальну звитягу нашого клубу – 35:34. На цій мажорній ноті команда Миколи Степанця відправиться додому, де продовжить підготовку до поновлення Ліги чемпіонів. В ній ГК "Мотор" стартує 12-го лютого – на полі суперника зустрічатиметься з данським "Хольстебро". Всього на німецьких зборах ГК "Мотор" зіграв сім поєдинків. Лише одного разу запоріжці потерпіли поразку – від ГК "Геппінгеном".

4. Запорізькі легкоатлети залишились без нагород домашнього чемпіонату

Одразу за дорослими спортсменами, естафету легкоатлетичної національної першості перехопили юнаки. Їх до Запоріжжя прибуло близько восьмисот. Збірну області цьогоріч представила рекордна у цій віковій категорії кількість учасників – 63 легкоатлети. Однак, жодному не вдалося дістатися п'єдесталу пошани. Найближчим до медалі серед юнаків був Микита Баранов у бігу на 200 м – атлет фінішував за 23,83 секунди, що стало п'ятим результатом. До фіналу на 60-метрівці серед дівчат потрапила й Ізабелла Стрельцова, та її результат у заключному забігу – 8.13 с. – приніс їй тільки сьоме місце. Чемпіонат України у Запоріжжі був першим етапом відбору до світової першості, що влітку відбудеться у Кенії. Наші спортсмени ще матимуть шанси вибороти путівку туди. Основними відбірковими стартами до цих змагань стане літній чемпіонат країни у Сумах.

5. Мелітопольські флорболісти програли у Східно-Європейській лізі

За нагороди цих стартів у Мінську змагаються команди Білорусі, Росії та України. ФК "Скала" – єдиний представник нашої країни на цих стартах. У дебютному турі хлопці стали першими. А ось у другому не вдалося повторити переможний результат. У стартовому матчі скалісти зустрічалися зі збірною Мінська. Матч видався дуже нервовим, а його доля вирішилась на останніх секундах – 4:3 виграла наша команда. Перемога принесла мелітопольцям путівку до фіналу. На цій стадії "Скалі" протистояла московська "Кольчуга". Перші два періоди наші флорболісти не могли перервати лінію оборони суперника – програли 0:3, 0:6 відповідно. У наступному, хоч і зуміли двічі вразити ворота суперника, програли з розгромним рахунком – 2:15. Ця поразка стала найбільшою в історії команди. Разом з чоловічою "Скалою" до Мінська поїхала і жіноча команда. Там дівчата зіграли два товариських поєдинки – обидва з московською "Кольчугою" і обидва програли. Перший з рахунком 0:3, у другому поступилися – 0:5.

6. БК "Запоріжжя-ЗОГ" "вилетів" із Кубку України

Команда Дмитра Щиінського зіграла у Києві другий матч чвертьфіналу Кубку України проти столичного "Будівельника". Запоріжці прибули на гру маючи перевагу над суперником, адже попередній матч цієї стадії виграли 78:73. Рівне протистояння у стартовій чверті спостерігалося лише перші шість хвилин. А потім лідерство захопили кияни, вигравши відрізок 26:15. І хоч друга 10-хвилинка була за нашою командою, на велику перерву суперники пішли за переваги киян 45:40. Востаннє надію на позитивний підсумок матчу запоріжці подарували вболівальникам у перші три хвилини після відпочинку, вийшовши вперед 50:47. Але це був лише епізод, далі лідерство на майданчику повністю захопили господарі. Третю чверть будівельники завершили з десятиочковою перевагою, тож у заключній довести гру до переможного кінця труднощів не склало. 83:68 на користь київського клубу – остаточний рахунок матчу. Таким чином запоріжці припиняють боротьбу за медалі Кубку України. До речі, це був останній матч команди під головуванням Дмитра Щиглінського. Після цього головним наставником БК "Запоріжжя-ЗОГ" стане Валерій Плеханов. Таке рішення керівництво кубу прийняло через тривалу серію поразок запоріжців у Суперлізі.

7. Запорізька "Орбіта-ЗТМК-ЗНУ" двічі програла титулованому "Хіміку" з Южного

У стартовому матчі волейбольної Суперліги на запорізькому майданчику наші волейболістки змогли виграти тільки першу партію – 25:22. А ось у наступних шансів на перемогу досвідчені южнянки не давали. Виграли всі три наступних сета – 25:20, 25:17, 25:20. Тож запоріжанки програли 1:3. У наступному матчі туру "Орбіта" з боєм програла два відрізки, виграла третій і поступилася у заключному. Тож знову – 3:1 на користь ВК "Хімік". Після звітного туру наша команда розташувалась на четвертій сходинці турнірної таблиці з активом у 22 очки. Наступний матч запоріжанки зіграють на виїзді проти чернігівського ВК "Педуніверситет-ШВСМ" 17-18 лютого.

8. Бердянська "Чайка" перервала серію перемог у баскетбольній Вищій лізі

Наші землячки у Полтаві програли однойменній команді. Бердянські дівчата, що нині очолюють національну першість у Вищій лізі, повністю провалили стартову чверть – 8:22, що суттєво позначилось на подальшій грі. І хоч наступний і заключний відрізок бердянки виграли у полтавчанок, остаточний рахунок був на користь господарок. У підсумку БК "Полтава" переміг із 10-очковою різницею – 79:69, а "Чайка" програла вперше у цьому сезоні.

9. На Запоріжжі побудують два сучасні легкоатлетичні стадіони

Нові сучасні легкоатлетичні стадіони з'являться у Запоріжжі та Бердянську. Перспективу будівництва спортивних споруд у Запоріжжі та Бердянську разом з керівництвом регіону обговорив президент федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул під час візиту до обласного центру. "У нас є обіцянки керівництва регіону по двом спортивним об'єктам, які найближчим часом мають бути запущені. Це будівництво повноцінного легкоатлетичного стадіону з вісьмома доріжками в Запоріжжі, а також стадіону в Бердянську. Спеціально на цю зустріч прибув Бердянський міський голова. У нас відбулася конструктивна розмова і ми знайшли точки дотику щодо реалізації цих планів. Є однозначна зацікавленість міста, розуміння, в якому напрямку ми маємо рухатися," – зазначив Гоцул. За його словами, зараз терміново готуються усі необхідні проекти. А днями фахівці федерації легкої атлетики України прибудуть до нашого регіону, де працюватимуть з проектантами цих двох спортивним об'єктам.

10. Бердянські баскетболістки виграли перший етап національної першості

Команда ДЮСШ Бердянська приймала вдома заключний тур першого етапу ВЮБЛ серед дівчат 2004 року народження, де змагалася з командами запорізької ОДЮСШ, Дніпра та Полтавщини. До цього бердянські дівчата лідирували у своїй групі, не здали позицій і на фінальній стадії туру. У першому поєдинку бердянки обіграли запоріжанок – 72:43. А ось команді Полтавщини поступилися 46:51. Та вже у наступному матчі проти дівчат з Дніпра відпрацювали на повну – виграли 71:29. Таким чином команда курортного містечка крокує у наступний тур з першого місця і продовжує боротьбу за медалі національної першості. На другому етапі змагань наші дівчата гратимуть в групі "1" разом із командами "Полтавщина", рівненської ОСДЮСШОР, "БАСКЕТ-БАР" з Бару, київською ДЮСШ-3 та житомирською "Юністю". Колективи змагатимуться за коловою системою в два тури. Кращі команди отримають путівку до "Фіналу чотирьох", де і визначаться медалісти. Торік ДЮСШ Бердянська стала п'ятою.

Про головні спортивні події Запоріжжя попереднього тижня читайте тут.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme