Путін хоче поміняти Захарченка і Плотницького на "компромісні" фігури, - ЗМІ

Росія готова обговорювати зміну керівництва так званих "ДНР-ЛНР" і вивела значну частину своїх кадрових військових з території Донбасу, демонструючи свою готовність до компромісів

Путін хоче поміняти Захарченка і Плотниц…

Про це написав журналіст Сергій Рахманін у статті для видання ZN.UA, передає Depo.ua.

"У контактах із західними дипломатами вони озвучують, наприклад, готовність обговорювати заміну Захарченка та Плотницького іншими, компромісними і навіть узгодженими з партнерами по "нормандського формату "фігурами", - пише журналіст.

На думку Рахманіна, мотив такої заміни є прагматичним. На Росії прийшли до висновку, що нинішні ватажки терористів "зарвалися" і їх слід змінити. Однак Росія намагається видати цю позицію в переговорному процесі за готовність до компромісів.

"За даними наших джерел, значна частина російських військових останнім часом була виведена з ОРДЛО - як чергова демонстрація поступливості Кремля", - пише Рахманін.

Але значні сили армії Росії, які пізніше можуть бути перекинуті на Донбас, були зосереджені на кордоні з Україною.

Нагадаємо, українська розвідка повідомила, що представники Міноборони і Генштабу ЗСУ РФ попередили керівників так званої "ДНР", що в разі втрати контролю над Ясинуватським плацдармом вони будуть зміщені зі своїх посад

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme