UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Президент Німеччини закликав ЄС надіслати Трампу "чіткий сигнал"

Йоахім Гаук закликав Європу надіслати Трампу чіткий сигнал про неприйнятність його міграційного указу і попередив, що популізм найчастіше є "каталізатором страхів"

Про це Гаук, термін повноважень якого закінчується в березні, заявив в інтерв'ю п'ятьом європейськими газетами (нідерландській NRC Handelsblad, британській The Guardian, французькій Le Monde, італійській La Stampa та іспанській El Pais), повідомляє Depo.ua з посиланням на DW.

"Ми повинні висловитися дуже ясно", - переконаний політик.

За його словами, рішення нової американської адміністрації "несумісні з нашими поняттями людської гідності, рівності і свободи релігії". "Популізм - це каталізатор страхів", - впевнений президент Німеччини.

Він закликав не допустити, щоб в епоху глобалізації та масової імміграції люди залишилися сам на сам зі своїми страхами.

На думку Гаука, протистояти подібним тенденціям можливо лише за допомогою "раціонального дискурсу" і "інтенсивного діалогу".

Нагадаємо, що Федеральний суд в Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію указу президента США Дональда Трампа, в якому той розпорядився припинити прийом біженців та видачу віз громадянам семи держав, населених переважно мусульманами.

4 лютого Трамп на своїй сторінці в Twitter заявив, що вважає сміховинним припис федерального суду Сієтлу, який ввів тимчасову заборону на виконання президентського указу, спрямованого на посилення міграційного режиму, і обіцяв скасувати це рішення.

Мін'юст США оскаржіє вердикт суду і відновити чинність указу.

27 січня президент США Дональд Трамп заборонив протягом пускати в країну відвідувачів з семи мусульманських країн. Заборона стосується і тих, у кого є візи. Трамп пояснив обмеження на в'їзд боротьбою з тероризмом.

У США десятки тисяч людей вийшли на мітинги проти імміграційної політики Трампа.

31 січня прокурор Сан-Франциско звернувся з позовом до суду, оскарживши указ президента США Дональда Трампа, який обмежує фінансування міст, які відмовляються видавати нелегальних мігрантів федеральній владі

Генеральні прокурори трьох американських штатів приєдналися до позову проти міграційного указу президента США Дональда Трампа

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme