UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Миколаєві неплатники заборгували "Облтеплоенерго" понад 100 млн грн

На підприємстві зазначають, що у разі створення нового КП тепловики не зможуть повернути заборговані кошти

У Миколаєві неплатники заборгували "Облт…

В.о. керівника "Миколаївоблтеплоенерго" Микола Логвінов повідомив про те, що працівникам вже виплатили борги із зарплати за жовтень, листопад і грудень. Про це він розповів під час зустрічі мера з колективом підприємства, повідомили Depo.Миколаїв в прес-службі міськради.

Зазначається, що за січень цього року співробітники отримали 25% заробітної плати. Присутні додали, що почали оплачувати "лікарняні". Логвінов додав, що в пріорітеті - виплата зарплат і податків: Поступово платимо кредиторку. Але при цьому у нас є заборгованість по податках - ЄСВ зі штрафом, прибутковий податок, який ми платимо, але не перекриваємо, і третє - це ПДВ. Загальна сума становить близько 9 млн грн".

Логвінов додав, що провели нараду з приводу передачі підприємства в міську комунальну власність, а також збори колективу, який повинен дати згоду на зміну власника. На сесію облради рішення виноситиметься 23 лютого.

Представники "Миколаївоблтеплоенерго" зазначили, що у разі передачу в міську комунальну власність проведуть за схемою реорганізації та створення нового підприємства, то в роботу воно увійде тільки в листопаді-грудні поточного року. Крім того, в такому випадку підприємство втрачає боржників-неплатників, сума боргу яких становить понад 100 млн. грн. В основному це - борги населення. За останні місяці миколаївці оплачують лише 50% вартості послуги.

Мер Олександр Сєнкевич зауважив, що проводив зустріч в Європейському інвестиційному банку щодо угоди з "Миколаївводоканалом". "Що стосується "Миколаївоблтеплоенерго": якщо ми покажемо гарну динаміку по водоканалу, а у вас налагодиться нормальна робота, думаю, що в кінці наступного року ми зможемо працювати зі Світовим банком. Модернізація також почнеться в наступному році, вже після опалювального сезону, зокрема це стосується утеплення 21 км мереж", - зазначив міський голова.

Нагадаємо, Мінфін погодив передачу "Облтеплоенерго" на баланс Миколаєва.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme