Міністр оборони Італії закликала до створення "оборонного шенгену"

На думку Роберти Пінотті, європейська оборона повинна бути представлена єдиним блоком як всередині, так і поза НАТО

Міністр оборони Італії Роберта Пінотті закликала до створення "оборонного шенгену". Про це повідомляє видання Ilmessaggero, пише Depo.ua з посиланням на "112 Україна".

"Європейська оборона повинна бути представлена єдиним блоком як всередині, так і поза НАТО. Європа "двох швидкостей" повинна бути не тільки в економіці. Необхідний "оборонний шенген" за рахунок зміцнення співробітництва між Італією, Францією, Німеччиною та Іспанією" – заявила Роберта Пінотті.

На думку глави оборонного відомства Італії, європейська оборона повинна зміцнюватися незалежно від НАТО та ролі Сполучених Штатів в Альянсі.

"Європейська оборона повинна зміцнюватися не тільки для того, щоб збільшити оборонні можливості ЄС, але тому що, якщо всередині НАТО європейські держави будуть діяти порізно, це буде елементом слабкості. Для НАТО важливо, щоб Європа була єдиною в оборонній стратегії" – переконана міністр.

Вона також зазначила, що вважає важливим, щоб країни, які просувають ідею зміцнення спільної оборони, ще більше співпрацювали з метою якнайшвидшої реалізації прийнятих рішень.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme