UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Миколаївця зняли з гонки "Дубай тур" за удар суперника

Гривко прокоментував, що Кіттель наражав на небезпеку інших учасників змагань, а потім плювався

Миколаївця зняли з гонки "Дубай тур" за…

Організатори "Дубай тур" зняли з перегонів миколаївського велогонщика Андрія Гривка, який виступає за "Астану", за удар ліктем в обличчя Марселя Кіттеля під час третього етапу. Про це повідомляє Depo.Миколаїв з посиланням на "Трибуну".

Кіттель заявив, що Гривко повинен бути дискваліфікований за свою поведінку. "Напевно, з ранку Гривко випив занадто багато кави. Я не знаю, що сталося з ним. Ми боролися за вибір позиції, злегка штовхнув його, а потім отримав удар в обличчя. Я поговорив з ним після цього, але не можу повторити ці слова в інтерв'ю. Він повинен бути дискваліфікований, можливо, на півроку. Це величезне розчарування для велоспорту, для його команди, спонсорів і гонки", - сказав Кіттель.

Сам епізод з ударом не потрапив в об'єктиви камер. "Астана" вибачилася за поведінку Гривка. Сам спортсмен у "Фейсбуці" також прокоментував епізод. Він зазначає, що Кіттель створив небезпечний момент у гонці: "Я 12 років у професійному велоспорті і, як і всі розумію, що це нормально, коли спринтери жорстко борються за позиції за 3 км до фінішу, але коли це відбувається за 100 км до фінішу, тим більше, в такій грубій формі і при таких погодних умовах - це дійсно створює величезну небезпеку для гонщиків", - зауважив спортсмен.

Гривко зазначає, що Кіттель грубо штовхав спочатку гонщика Дмитра Груздева, а потім і його. При цьому спортсмен створював небезпечну ситуацію, яка могла спричини падіння не тільки Гривка, а й великий завал в пелотоні. "Я відповів агресивною дією на агресивну дія з іншого боку. Можливо, я піддався емоціям і такому не місце у велоспорті, але в екстремальних моментах, коли йдеться про безпеку, складно залишатися спокійним", - написав Гривко.

За словами спортсмена, у велогонці не місце поведінці, яка наражає через егоїзм життя спортсменів на небезпеку. "Вимагати звільнити місце тільки тому що ти відомий гонщик або сьогодні "не в дусі" - це також прояв неспортивної поведінки. Після інциденту Кіттель став неодноразово в прямому сенсі слова плювати в мою сторону, чому, я також вважаю, не місце у велоспорті", - додав миколаївець.

Він акцентує, що це не було "нападом на суперника", що виникло на порожньому місці. Проте приніс вибачення організаторам гонки, всім уболівальникам і своїй команді.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme